Un Om, un Vis, o Viata

„Viata nu este ceva ce poti controla,

Este ceva ce trebuie sa impartasesti”

Inca de la varsta adolescentei, urmata de celelalte etape ale varstei si implicit ale vietii, din momentul in care ne dorim sa ne desprindem de aripile protectoare, bratele ocrotitoare care stim ca sunt mereu pregatite sa ne acorde ajutorul – acel ajutor parintesc, dragastos si neconditionat din partea parintilor, bunicilor si familiei noastre, ne cautam un Om, un model de Viata, acea Viata care sa ne inspire, sa ne ofere curajul, taria, increderea, gandurile si energia pozitiva ca putem realiza cat mai multe lucruri pe acest Pamant.

Acest articol este redactat in urma vizionarii filmului, care prezinta viata, din copilarie si pana la varsta adulta, a celei mai indragite, recunoscute, apreciata si incontestabila voce – la nivel global – Whitney Elizabeth Houston 

Din momentul in care realizezi o cautare pe internet, iti sunt afisate o multitudine de pagini web, site-uri care iti prezinta toate informatiile despre Whitney Elizabeth Houston .

In anul 2022, s-a lansat prima pelicula dedicata in exclusitate artistei Whitney Elizabeth Houston, o pelicula in care vom vedea primii pasi realizati de catre ea, in domeniul muzicii, al Omului care o descopera – producatorul muzical Clive Davis, al familiei – mama si tata care o sustin, o motiveaza, o ghideaza, o insotesc la fiecare pas.

Parintii ei care o mustra, o povatuiesc, sa fie precauta cu prietenii pe care ii aduce in viata ei, sa nu uite niciodata de ceea ce a invatat la biserica – Cele 10 Porunci, despre ceea ce este bine cat si ceea ce este rau.

Parintii care ii spun ca banii nu sunt cheia succesului, ca viata de artist are multe victorii insa si multe infrangeri.

Pelicula „I Wanna Dance With Somebody” reprezinta o comemorare energica, luminoasa, dar si dureroasa a vietii si carierei celei mai puternice voci din muzica pop & R&B – Whitney Elizabeth Houston 

Whitney Elizabeth Houston  declara: „Visul meu? Sa cant ceea ce vreau sa cant, sa fiu cine vreau sa fiu si sa ajung la o audienta cat mai mare.”

Va invit sa accesati cele doua adrese web, pt. ascultarea pieselor muzicale interpretate de catre Whitney Elizabeth Houston

Va invit sa vizionati la cinema pelicula – https://www.cinemacity.ro/films/i-wanna-dance-with-somebody/5399s2r#/buy-tickets-by-film?for-movie=5399s2r&view-mode=list.

Va garantez ca nu veti regreta timpul si resursele financiare alocate pentru vizionarea aceastei pelicule!!!!!

LA MULTI ANI, ROMANIA!!!

Astazi aniversam 104 ani de cand suntem o tara, un popor, un neam unit, o istorie pe care o avem, o mostenire morala, civica, sociala, pe care fiecare dintre noi, in calitate de cetateni, care ne-am nascut, primind in dar un cadou unic si cu o valoare incomensurabila.

Desigur ca ne simtim bucurosi, speciali, apreciati si nerabdatori sa descoperim ceea ce contine respectivul cadou, insa acest cadou se afla in mintea, inima si gandurile noastre din momentul in care ne-am nascut si pana in momentul in care pasim catre cele vesnice.

In fiecare secunda, minut, ora, zi si noapte, sa nu uitam ca respectivul cadou l-am primit in dar, nu se poate fura, nu se poate insusii de catre o alta persoana, acesta fiind cadoul unic si incomensurabil – CETATEAN AL ROMANIEI.

Sa nu uitam, sa nu ne fie teama, rusine, sa purtam si sa ne laudam cu acest cadou declarand cu toata forta, vigoarea, bucuria ca suntem ROMANI.

Fiecare dintre noi, am primit din partea Divinitatii, unica sansa de a ne naste in ROMANIA, o tara unica pe mapamond.

Va invit sa accesati si sa ascultati piesa muzicala – România, te iubesc, interpretata de catre Ștefan Stan si Marele Maestru – Dumitru Fărcaș.

LA MULTI ANI, ROMANIA!!!

O viata, un vis

„Succesul nu e final, esecul nu e final,

Curajul de a continua conteaza” Sir Winston Leonard Spencer Churchill

Din momentul in care ne nastem pe acest taram numit Terra, din momentul in care deschidem ochii si vedem in primele secunde lumina care ne inconjoara, persoanele care ne privesc, care ne ofera tot ceea ce este mai frumos, acel frumos numit viata, pe care adesea il asociem cuvantului vis.

In multe ocazii, pe parcursul vietii, cu trecerea timpului suntem intrebati, de catre bunici, parinti, prieteni, colegii de serviciu, „care este cel mai maret vis, care este cea mai mare dorinta, ideal pe care vrei sa il realizezi in aceasta viata?”

Este intrebarea la care nu trebuie sa ne grabim sa acordam un raspuns la secunda sau la minut, insa in gandurile si in mintea noastra, ne simtim urmariti de raspunsul pe care dorim sa il infaptuim si sa il demonstram in anii de viata pe care i-am primit din momentul nasterii si pana in momentul in care pasim si ne indreptam catre cele ceresti, lumea celor drepti.

Din momentul in care incepem sa pasim singuri pe acest teritoriu numit Terra, din momentul in care ne facem curaj, ne motivam, spunandu-ne ca suntem intru totul pregatiti sa intram in aceasta viata, in care nu cunoastem toate pericolele, momentele de bucurie, tristete, desnadejdi, incercari, atunci cand simtim ca totul s-a incheiat, cand nu mai primim ajutor, cand toti cei care au fost langa noi cand ne-am nascut, au plecat pe drumurile vietii, cand simtim si vedem ca visele, sperantele se prabusesc, avem ultimele mijloace la care putem apel SPERANTA, INCREDEREA, MOTIVATIA, CREDINTA.

Acea speranta, incredere, motivatie, credinta ca vom putea trece peste tot si toate, ca vom putea realiza ceea ce poate nu am reusit sa realizam atunci, in acel an, in acea perioada de timp si la acea varsta, la care ne-am programat si dorit sa realizam cat mai multe lucruri, care ne vor ajuta si ne vor propulsa in urmatorii pasi si etape oferite de catre viata pentru fiecare dintre noi.

In incheierea acestui articol, va anexez si versurile melodiei Viața din vis interpretata de care Adrian Enache

Am ales un drum al meu

Oricât a fost de greu.

Am putut să merg și eu

De mână cu Dumnezeu.

Îmi amintesc, cândva

Cum vedeam lumea

Și am visat că pot

Să mut munții din loc.

Refren:

Și astăzi eu iubesc

Raiul ce-l trăiesc.

Când împart bucurii

În fiecare zi

Îmi cântă inima.

Și cânt și eu cu ea

Cu tot ce azi iubesc

Să dau și să primesc.

Am avut atunci un țel

Și-am renunțat la el.

Apoi. când nici nu mai speram

Norocul mi-a bătut la geam,

Dar astăzi eu în viața mea

Mă bucur c-am lăsat ceva.

Simt că sunt foarte fericit

Și pot să zic c-am reușit.

Vad o Romanie…

Din anul 1989 si pana in prezent Romania a trecut prin mai multe etape, perioade de schimbare, modernizare, transformare dpdv social, politic, economic, cultural, religios, administrativ, insa dupa aceste etape si perioade prin care a trecut ca tara cat si cetatenii care locuiesc aici in Romania au ramas cateva sechele care se pot vedea si resimtii de catre fiecare cetatean, locuitor in aceasta tara numita Romania.

Daca am realiza o radiografie, un portret, o pictura, o fresca, am putea remarca si citii cele mai reale, sincere simtaminte care sunt traite si insusite de catre fiecare dintre noi – noi cetatenii care aici ne-am nascut, am crescut, ne-am dezvoltat dpdv social, educational, profesional, insa vedem si plangem in interiorul nostru dorindu-ne sa avem oportunitatea macar pentru 12 sau 24 ore sa schimbam acel ceva, acea stare, acel lucru, care stim ca ne doare cel mai tare, sa putem striga, sa putem spune ca noi cei de aici din aceasta tara frumoasa, unica, binecuvantata de catre D-zeu. prin natura, resursele, istoria si luptatorii care s-au jertfit pentru ea – Romania, merita ceva mai bun si mai bine pentru noi cei din prezent, pentru bunicii, parintii, copii si nepotii care ne preiau locul pe acest pamant Romanesc numit Romania.

In fiecare secunda, ora, zi vad o Romanie – neimplinita, neintregita, neloiala, nesigura, necredincioasa, neputincioasa, nefericita, nestatornica, nechibzuita, divizata, care se zbate cu ultimele puteri, suflare de viata sa se poata mentine in viata cu tot ceea ce mai are, cu tot ceea ce a mai ramas autentic Romanesc, traditional, moral, crestinesc, educativ, stramosesc, pentru ca noi cei de aici sa asiguram continuitatea si transmiterea acestor valori si principii fundamentale tarii noastre Romanesti viitoarelor generatii.

In incheierea acestui articol atasez doua poezii scrise de catre maestrii romani – Adrian Paunescu si Corneliu Vadim Tudor.

Marea umilinţă 

            Corneliu Vadim Tudor

Ferice, dar, de voi, prieteni morţi

Că nu vedeţi cum ni se sparge ţara

Cum lupii trag cămaşa ei la sorţi

Şi-n iarnă ni se schimbă primăvara.

Eu pe-ntuneric scriu acest poem

Nişte nemernici iar ne-au stins lumina

Pe cine să înjur sau să blestem

Cînd noi, românii, purtăm toată vina?

Şi gazele, ca mîine, s-or opri

Pe urmă vom bea apă ruginie

Trăim calvarul ăsta zi de zi

Drum bun spre Evul Mediu, Românie!

Nici n-ai unde să suni, toţi se ascund

Eşti prizonierul neamurilor proaste

La Primărie? Eşti prea rupt în fund!

La Minister? Te bate la trei coaste!

Nici o instanţă nu te bagă-n seamă

Nici nu exişti, tu, cetăţean de rînd

Ţesutul societăţii se destramă

Iar statul e doar un vampir flămînd.

Tu nu mai ştii ce-i aia „trai decent”

În beznă stai, te speli cu apă rece

Mai cald e-afară ca-n apartament

Exterminaţi sîntem, din zece-n zece.

Îmi beau cafeaua trist şi gînditor

Nu mai fumez, dar viciul tot mă muşcă

Regret profund că sînt doar scriitor

Aş da stiloul astăzi pe o puşcă.

Aprind o lumînare şi mă văd

În casa scundă, a copilăriei

Cînd vijelia-n pomi făcea prăpăd

Dar îngeri zdraveni ţineau piept urgiei.

Însă atunci era după război

Rănită era ţara, şi datoare –

Acum, ea este pradă la strigoi

Şi sclava unei Mafii-ngrozitoare.

Am dat lumina, gazele şi apa

Pe mîna unor mercenari străini

Zic că-s prieteni, dar ne sapă groapa

Scot bani din piatră seacă şi din spini.

Nu ne putem gospodări în viaţă?

Ajuns-am un popor de retardaţi?

Atunci e clar: scuipaţi-ne în faţă!

Ne place să fim viermi? Să fim călcaţi!

Umilitoare e această stare

Să nu mai ai nimic în ţara ta

Să vezi cum ultima redută moare

Şi să te rogi de moarte să te ia.

Eu vă invidiez, amici plecaţi

În altă lume, unde e lumină

Acolo sînteţi, toţi, surori şi fraţi

Şi beţi nectar, nu apă cu rugină.

V-a luat la vreme Dumnezeu la cer

Eu văd în asta, poate, o răsplată

El v-a ferit de acest timp mizer

Cînd ţara noastră e crucificată.

Cînd lumea plînge-n pumni şi n-are bani

Nici de mîncare, sau medicamente

În timp ce politrucii talibani

Fac şi desfac Guverne, Parlamente.

E un dezastru grav şi general

Mai jos de-atîta chiar că nu se poate

Mai bine-n groapă decît la canal

Şi cred că doar războiul mondial

Ne poate vindeca de laşitate!

Somn ușor, scuze plăcute – Adrian Paunescu

,,Somn ușor, scuze plăcute,

Șanse și cauze, toate pierdute,

Ce-am câștigat cu sânge și fală,

Azi, pierdem cedând cu cerneală.

Noapte bună, țară frumoasă,

Până vom pierde și casă, și masă,

Culcați-vă toți în ură și bârfe,

Modele ne-alegem tâlhari și târfe.

Hai să dormim până poimâine,

În vis vom avea autostrăzi și pâine,

Lideri cinstiți, croiți către bine,

Care cu omul și țara vor ține.

Nani-nani, hai la culcare,

În vis vor renaște Ștefan cel Mare,

Mihai Viteazul, Țepeș și Cuza,

Să ne asculte pretextul și scuza

C-am devenit, perseverent,

Slugi ignorate, remorci second-hand,

Dăm la străini producția certă,

Creier și aur, păduri la ofertă.

Capul plecat singur se taie,

Că Miorița nu-i despre o oaie,

Ci despre invidii și apatie,

Prostie, trădare de Românie.

Doar amânări și delăsare,

Plătim impostorii cu lozul cel mare,

Apoi, umili, le cerem iertare

Și le cedăm și munte și mare.

Sat fără câini, pe tron stau hoții,

Oamenii simpli la circ sunt cu toții,

Miștouri, palavre, cu noi ce-o să fie,

Când ne luăm singuri în bășcălie?

Nemții și rușii, americanii

Țintesc locu-ntâi, puterea și banii,

Noi vrem papagali, nu vulturi și ulii,

Sport național: furatul căciulii.

Popor adormit, în vorbe ți-e fapta,

Mergi către stânga trăgând pe dreapta,

Neamul se scoală doar să-i aleagă

Pe cei ce-l înșală, îl neagă și-l bagă

În comă profundă, în boală lungă,

Veșnic în vârf să nu ajungă,

Sisiful valah e-un Meșter Manole

Ce merge în gol cu telegondole.

Amorțiți în vrajbă, în vin și venin,

La televizoare s-avem somnul lin,

Să plângem tardiv în spirit de turmă

Că n-am avut mintea cea de pe urmă.

Somn ușor, relaxare plăcută,

Să numărăm pân-la un miliard și-o sută

Apoi, să ne-ntoarcem pe partea cealaltă,

Când o s-ajungem în ultima haltă.

Somn ușor, apatie ușoară,

Ne vom trezi și fără țară,

Când oaspeții noștri or să ne spună:

Marș afară și noapte bună!

Marș afară și moarte bună!

Multumiri speciale – David Dumitrescu pentru poezia recitata, strigand cu putere si transmitandu-ne durerea pe care o simtim fiecare dintre noi in fiecare zi traita in acesta tara numita Romania – tara numita si Gradina Maicii Domnului – Gradina Eden.

Pentru cei care conduc tara , un mesaj din partea poporului!

https://www.facebook.com/100000565550672/posts/6122174507811340/?sfnsn=mo

1 Iunie – La multi ani copii!

Copilăria este șuvoiul de apă care izvorăște limpede și curat din adâncurile ființei și la care omenirea aleargă fără încetare să-și potolească setea idealurilor sale de dragoste, de bunătate, de frumusețe, de perfecțiune. – Francesco Orestano

1 Iunie – ziua in care fiecare copil de pe acest pamant doreste sa ne transmita prin simtamintele, actiunile, gandurile si entuziasmul lui ca pe acest pamant putem sa ne insusim si sa manifestam sinceritate, corectitudine, loialitate, dragoste neconditionata, atentia si ajutorul acordat celor care au nevoie, fara a solicita si fara primirea unei recompense.

Copii sunt fiintele cele mai pure, sincere, iubitoare, cu inimile si caractele nepatate care infrumuseteaza fiecare minut din viata parintilor fara de care nu s-ar fii nascut pe acest pamant.

1 Iunie este ziua in care parintii, adultii, seniorii efectuam o intoarcere in timp dorindu-ne sa retraim fiecare moment al copilariei, fiecare bucurie, trasnaie pentru care eram iertati, invatati si mustrati cu blandete de catre bunici si parinti.

Pentru ca fiecare dintre noi ne dorim sa crestem, sa ne dezvoltam si sa ne facem remarcati in aceasta lume, va dedic o poezie care ne poate reprezenta in viata de zi cu zi.

Licurici, gâze mici
cu văpaie sub tunici,
de la cine-aveţi lumină,
fără bec, fără uzină ?
De la cine-aveţi neon,
fără tub, fără buton ?

Licurici, gâze mici,
pui de stele prin urzici ;
Dumnezeu v-a dat din zare
candele cu aripioare ;
Dumnezeu v-a dat din Cer
lampioane de străjer,
licurici, licurici !

Licurici, gâze mici ! …
Fă-ne Doamne licurici.
Ca şi noi să fim lanterne
pe cărările eterne,
ca şi noi să fim lumini
pe cărările cu spini,
licurici, licurici !

Autor: Costache Ioanid  |  Album: Porumbite Albe 

La multi ani tie copil scump si drag!!! 🍰🎂🍾🥳🍹

La multi ani, MAMĂ!!!

In fiecare an in luna martie ne oprim pentru cateva secunde, minute si ne amintim ca este luna calendaristica in care ne focusam atentia, gandurile, emotiile, multumirile, aprecierile si recunostinta fata de unica persoana din viata noastra, cea fara de care nu ne-am fii nascut, nu am fii crescut, nu am fii reusit sa ne dezvoltam dpdv emotional, social, educativ si profesional.

Este persoana care ne este alaturi inca de la primele secunde de cand deschidem prima oara ochii, este persoana care ne tine pentru prima oara in brate, care ne acorda prima imbratisare, protectie, atentie, primul sarut, primul cantec, primele cuvinte de bun venit pe acest pamant, aceasta persoana se numeste MAMĂ.

Mama este cuvantul cel mai bine invatat, cunoscut si insusit de catre fiecare dintre noi, suntem bucurosi, fericiti, impliniti atunci cand stim ca in fiecare clipa, moment, zi si noapte ea – mama se gandeste la fiecare copil pe care l-a nascut, pe care l-a crescut si care este plecat departe de casa.

Mama este persoana care intotdeauna ne poarta in gandurile, inima, sufletul si memoria ei, este cea care intotdeauna ne asteapta mereu cu bratele intinse, este cea care ne ofera dragoste, bunatate, iertare, intelegere, ajutor si implicare, toate acestea fiind neconditionate si inepuizabile.

Mama este fiinta unica care daruieste cu mare bucurie energia, atentia, ajutorul si intelegerea de care avem nevoie, ne este intotdeaunan alaturi in fiecare secunda a vietii noastre chiar si atunci cand avem o familie intemeiata si ea – mama se poate bucura de urmatoarea generatie a familiei in cadrul careia ne-am nascut.

Luna martie nu este unica luna in care trebuie sa ii multumim si sa ii fim recunoscatori mamei pentru tot ceea ce am enumerat ci trebuie sa valorificam, sa avem cat mai multe ocazii si momente prin intermediul carora sa putem simtii, manifesta si aprecia tot ceea ce ne este oferit de catre unica fiinta si parinte de pe acest pamant – Mama.

Desigur ca sunt multe ganduri, simtaminte, aspecte, articole care se pot scrie despre Mamă insa permiteti-mi sa va recomand o piesa muzicala care transmite o multitudine de simtaminte si emotii pe care nu le pot cuprinde in acest articol.

Versurile respectivei melodii interpretata de catre Elena Gheorghe

Refren

Mama inca nu ti-am spus,
Ca nimic nu-i mai presus,
Decat insemni tu pentru mine,
Ma cuprinde teama!
Teama c-ai sa pleci, pe meleaguri gri si reci
De langa mine

Strofa I – F.Charm:

Cei mai sinceri ochi si-o fata prea blanda
Palmele ridate, batute de-atata munca
Nu ti-am spus-o mama, dar in inima ta stii
Esti cel mai bun exemplu cand voi avea copii
Prea multi oameni au batut la usa sufletului meu
Dar numai mama a ramas atunci cand mi-a fost mai greu
Am vazut barbati, femei, ce se mananca-ntre ei
Vocea ta imi repeta: mama tu nu fi ca ei!

Pre-refren I – F.Charm:

Nu-i deloc usor,
Mi-e frica de gandul c-odata tu nu vei mai fi!
Anii trec in zbor,
O viata n-ajunge-i prea scurta sa-ti pot multumi!

Pre-refren II – F.Charm & Elena:

Si se-ntreaba ce-o mai fi cu mine,
N-am sunat-o de cateva zile,
Nu-ti fa griji inca sunt bine,
Am sa ma intorc acasa si-o sa fii mandra de mine mama!

Refren

Bridge – Elena:

Mama!
Esti un magic tablou,
Un cuvant cu ecou,
Cel mai mare cadou,
Te port in sufletul meu!

Strofa II – F.Charm:

Trec si saptamani cand uit sa sun,
Grijile pe primul loc le pun
Dar ai o inima atat de mare
Si ma-ntelegi fara suparare
Dar cand bat la usa casei tale,
Imi deschizi , pe fata ta e soare,
Imi pui tot ce ai mai bun pe masa,
Copilul tau e din nou acasa.

Pre-refren I

Piesa muzicala se poate asculta prin accesarea link-ului –

https://www.youtube.com/watch?v=CJMIDvfkqqU

La multi ani, MAMĂ!!!

Acasa in familie

Fiecare dintre noi sosim la linia de finish dar si la linia de start pentru un nou an calendaristic, un nou an din viata noastra, un nou inceput cu noi perspective.

Desigur ca ne oprim, ne gandim, ne analizam pe noi insine si ne dorim sa memoram tot ceea ce am oferit celor de langa noi, celor din viata noastra, tot ceea ce am descoperit, tot ceea ce am infaptuit, tot ceea ce ne-a oferit bucurii, momente si clipe unice alaturi de familie, prieteni, rude, colegii de serviciu dar si de la alte persoane pe care le-am cunoscut o singura data in viata sau in mod accidental le-am revazut dupa o lunga perioada de timp sau ani.

Incheierea unui an calendarisc si implicit a unui an din viata noastra biologica ne ofera ocazia sa ne oprim din raliul vietii si sa ne gandim ca tot ceea ce ne-a ramas si tot ceea ce am primit in dar inca de cand ne-am nascut este o familie si o locatie – o adresa postala la care am locuit cu familia, cu bunicii, cu fratii, cu surorile, cu prietenii – aceasta adresa postala o denumim si o pastram in mintea, in inima si gandurile noastra cu numele de ACASA.

DEX-ul ne ofera o definire a celor doua cuvinte care sunt mentionate in titlul acestui articol – acasa si familie.

ACÁSĂ adv. În sau spre casa în care locuiești; fig. la locul natal, în sau către patrie. ◊ Cei de-acasă = rudele apropiate, familia; p. ext. conaționalii.

FAMÍLIE, familii, s. f. 1. Formă socială de bază, realizată prin căsătorie, care unește pe soți (părinți) și pe descendenții acestora (copiii necăsătoriți). Totalitate a persoanelor unite prin legături de sânge sau prin alianță. 2 Soțul, soția și copiii lor. 3 (Pop; prc) Soția și copiii cuiva.

Din momentul in care ne nastem si pana in momentul in care parasim acest pamant, auzim, suntem invatati si ne insusim cele doua cuvinte care ne ofera dpdv medical, social, psihologic si motivational ca primim in dar o familie si o casa – cuvant pe care il schimbam cu acasa.

Ne simtim in siguranta atunci cand stim ca ajungem undeva, ca suntem asteptati de cineva, ca ne putem odihnii undeva, ca suntem primiti cu entuziasm, caldura sufleteasca, sinceritate, cu bratele deschise si dorinice sa ne ofere o imbratisare parinteasca, familiala, frateasca. Acea imbratisare care aprinde in noi simtamintele de liniste sufleteasca, siguranta, bucurie si nu in ultimul rand bucuria revederii cu familia.

Atunci cand suntem intrebati de catre cineva incotro ne indreptam in vacantele si deplasarile noastre sa nu uitam, sa nu ezitam sa spunem cu cea mai mare bucurie, strigat rasunator si convingere ca mergem acasa la familia noastra.

Sa avem incredintarea si certitudinea ca darul primit inca de la nastere – familia si casa – acasa nu le vom pierde niciodata!!!!!!!!

In incheierea acestui articol va invit sa accesati si sa ascultati piesa muzicala Acasa – Paula Seling – https://www.youtube.com/watch?v=P-n7mb8DOG4

Viata bate filmul

„Am invatat ca succesul se masoara nu atat prin pozitia pe care cineva o castigat-o in viata cat si prin obstacolele pe care el le-a depasit incercand sa invinga.” Booker T. Washington

Inca de cand ne nastem si deschidem ochii pentru prima oara ne inscriem in cursa vietii – raliul vietii, fiind inconjurati de lucruri frumoase, de persoane care vor sa ne ofere atentie, respect, bucurii, bunatate, dragoste, intelegere si grija, dorind sa ne fereasca de tot ceea ce reprezinta un real pericol care se poate produce si rasfrange asupra noastra.

Cum ne vom comporta atunci cand suntem inconjurati de persoane care nu ne acorda nici 1% incredere, respect, fair play, manifestand demotivare, indoeli, pesimism cu privire la capacitatea, forta si motivatia noastra de a reusii, de a demonstra si de a spune prin fiecare actiune, misiune pe care o primim si pe care trebuie sa o rezolvam ca putem avea o reala si credibila sansa de reusita chiar si atunci cand toti ceilalti se grabesc sa ne aloce in cel mai scurt timp cele mai rapide etichetari, comparatii si asocieri cu alte persoane pe care le-au cunoscut in decursul timpului / vietii si fata de care au alocat si avut aceleasi etichetari,expresii, comparatii,impresii?

Cum ne vom comporta si cum vom gestiona acele situatii, momente sau imprejurari in care avem si simtim cele mai intense batai ale inimii?

Vom reusii sa raspundem prin faptele, actiunile si gesturile non agresive fata de respectiva persoana – persoane in asa fel incat sa le putem deschide inima de piatra pentru a transmite ca nu suntem ceea ce ei cred si considera despre noi?

Va pot spune ca se poate sa demontram contrariul si ca putem exprima cu toata convingerea si taria ca VIATA BATE FILMUL!

Atunci cand simti ca totul este pierdut, ca tot si toate in cele ce ai crezut si pus cea mai mare incredere sunt pierdute si fara sens in viata ta, viata iti va demonstra ca in tine sunt cele mai bune, reale, credibile capacitati si forte care te vor ajuta sa realizezi acele acele lucruri si situatii care erau imposibile si complexe pentru a putea fii rezolvate, demonstrandu-ti tie si celor care intotdeauna ti-au declarat si manifestat cea mai mare neincredere ca tu nu esti ceea ce ei au crezut despre tine.

Astazi iti prezint si iti recomand un film in care te vei identifica si vei traii fiecare secunda cu actorul din rolul principal care a trait, simtit, primit cele mai dure si imposibile sarcini, cele mai multe subaprecieri din partea colegilor, sefilor si familiei sale.

Actorul Andrew Garfield – Desmond T. Doss care a refuzat să ucidă sau să poarte arme datorită convingerilor sale religioase, dar a servit ca medic, alături de americanii care au luptat împotriva japonezilor în Pacific.

In cadrul acestui film Desmond T. Doss s-a ocupat de unul singur de cei 75 de răniți, chiar sub focul inamic fiind decorat cu Medalia de Onoare a Congresului pentru curajul său, de catre președintele american Harry Truman.

Pentru vizionarea respetivului film artistic cat si a filmelor documentare despre Desmond T. Doss poti accesa link-urile de la finalul acestui articol.

P.S: „Secretul supravietuirii este sa stii ce sa pastrezi si ce sa arunci” Kenny Rogers

https://filmehd.se/hacksaw-ridge-fara-arma-in-linia-intai-2016-filme-online.html

Dor de Romania

Intrucat ne apropiem cu pasi repezi de primele zile de concedii, de vacantele si zilele in care ne vom putea bucura si petrece timpul alaturi de familie, prieteni si natura, va lansez invitatia de a efectua si petrece cateva minute sau zile in mijlocul naturii intr-o relatie omul si natura asa cum erau inca de la creatiune – Geneza.

Intrucat sunt din Romania, am crescut si locuiesc in Romania, doresc sa va invit, sa va motivez si sa va prezint un material video realizat in premiera in aceasta tara unica, cu tot ceea ce poata sa ne ofere in mod gratuit si fara nici o ingradire, natura ne invita, ne striga si ne spune ca doreste sa se lase descoperita, apreciata, protejata si ingrijita pentru ca fiecare generatie de fiinte umane sa se poata bucura de toate aceste lucruri – aer, apa, soare, pamant, vegetatie, fauna cat si de peisajele pe care le vom putea descoperii, aprecia si capta live din mijlocul acesteia.

Romania – tara si taramul unde natura si oamenii se impletesc unul cu unul celalalt, locul unde veti putea descoperii ca oamenii si natura se unesc in acelasi gand, simitire si bucurie, locul in care putem sa primim in mod gratuit energie, forta si sanatatea pentru minte si corp.

Desigur ca imi veti adresa intreba de ce vorbesc, de ce va prezint si promovez o tara din Europa care se numeste Romania cu cele doua capitale – Bucuresti si Sibiu – capitala cultural europeana, capitala gastronomica care reprezinta doar doua dintre orasele si capitalele acestei tari minunate numite ROMANIA, raspunsul se afla in paragrafele de mai jos.

Romania freamata, Romania nu doarme si nu oboseste, pentru ca fiecarui roman ii place sportul, pentru ca Romania are totul!

Zambim, suntem frumosi, suntem puternici, suntem uniti, suntem bucurosi si dornici sa cunosti o tara completa si cu tot ceea ce detin cetatenii acestei tari – credinta, valoare, respect, unitate!

Te astept sa iti redescoperi tara fie ca esti si tu un cetatean al acestei tari sau unul dintre cei care sosesc pentru prima oara in ROMANIA.

https://fb.watch/4WKY-8C_Yi/

P.S. Multumiri, aprecieri si recunostinta intregii echipe pentru realizarea materialului video pe care l-ai accesat si vizionat.

Made in Romania

Incepand din aceasta luna va invit si va adresez invitatia de a cauta, de a cumpara si de a sustine toti producatorii romani care se zbat cu toate fortele fizice, psihice, investind pana la ultimul leu in materiile prime pentru a garanta si oferii fiecarui consumator, fiecarui concetatean din Romania bucuria, incantarea, regasirea si reintoarcere in lumea culinara pe care a cunoscut-o si cu care au crescut in aceasta tara numita ROMANIA.

Trebuie sa ne dorim, sa vrem sa intelegem, sa apreciem si sa valorificam tot ceea ce ei in calitate de producatori care au investit resurse financiare, timp, rabdare, respect, dedicare, speranta si bucurie in respectivele produse, dorindu-si ca respectivele produse sa fie cautate, achizitionate si apreciate de catre fiecare client – cumparator si implicit concetatean al acestei tari care doreste sa se bucure, sa redescopere, sa beneficieze de calitatea produselor romanesti.

 Va invit si va adresez invitatia ca acest an calendaristic- 2021 sa reprezinte o reala sansa pe care sa o acordam fiecarui producator din aceasta tara care doreste sa isi confirme prezenta produselor pentru care s-a implicat, s-a dedicat, s-a zbatut sa-si duca la indeplinire un vis – acel vis de a-si putea vinde produsele in propria tara, acea tara numita Romania care i-a oferit glia, apa, aerul, vantul, soarele pt. ca fiecare produs sa ofere gustul autentic , unic si desavarsit.

Pamantul Romanesc ne-a fost mereu aproape, ne-a potolot foamea, ne-a aparat, ne-a tinut casele, ne-a hranit animalele si nu in ultimul rand ne-a oferit un sol fertil si bogat pentru fiecare planta care si-a prins radacinile in acest sol Romanesc. 

Pamantul Romanesc a cunoscut si a comunicat prin atingere cu mainile oamenilor harnici, priceputi, care isi doresc sa ofere fiecarui consumator la fiecare ceas si la fiecare ora de servit mic dejunul, pranzul sau cina gustoasele, hranitoarele si beneficiile nutritionale ale fiecarei fruct sau leguma care a fost plantata, udata, crescuta si care a beneficiat de razele soarelui inaltat pe cer, oferind o prima bucurie si incantare omului care a mijlocit ca respectivele produse sa creasca, sa fie culese si sa ajunga in mainile fiecarui cumparator si consumator.

Imi este tare dor de acele rosii imense cat o palma, de acele gutui, pere si mere cu care ma saturam dupa o prima muscatura, imi este dor de acele gemuri, compoturi, dulceturi care ofera gustul unic, autentic si desavarsit amintindu-mi de bunicii si parintii la care mergeam in vancantele de vara si ii ajutam la preparea tuturor acestor delicatesuri si specialitati culinare unice.

Imi este dor de acea zacusca, tocana de legume cu mirosul si gustul imbatabil de regasit in produsele similare importate si vandute in Romania.

Va invit pe fiecare sa sustinem si sa promovam fiecare produs pe care scrie fabricat in Romania, sa il achizitionam fara ezitare pentru ca doar in acest mod vom putea sa ne sustinem, sa ne respectam si sa repunem in valoarea si in lumina reflectoarelor mainile iscusite, traditia, valorile, credinta si invataturile ROMANESTI pe care le-am primit in dar de la bunicii si parintii nostrii.

Romania este si va ramane o adevarata gradina Eden care se lasa descoperita prin natura, arta si mestesug popular, traditii, credinta, oameni primitori, bucurosi, deschisi sa iti prezinte comorile pe care le-au pastrat in mintea si sufletul lor.

Made in Romania!!