Romania la granita anilor

Incheiem inca un an din viata noastra, indiferent de varsta pe care o avem, ne vine in minte gandul ca vom incepe un nou an calendaristic.

Fiecare dintre noi ne dorim sa realizam cat mai multe planuri, vise si proiecte in anul in care urmeaza sa pasim, insa uitam doua lucruri esentiale.

In anul 2019 s-au implinit 101 ani de cand tara noastra numita Romania, este atestata documentar ca fiind o tara ce se poate mandrii ca intregeste continentul european.

La finalul acestui an numit 2019, s-au implinit 30 de ani de la revolutie, 30 ani de cand fiecare locuitor al acestei tari si-a dorit sa se realizeze cat mai multe schimbari in bine pentru propria fiinta, pentru familia lui, pentru copiii care urmau sa contureze o noua generatie, o generatie care sa se bucure si sa beneficieze de tot ceea ce ei nu au avut sansa sa primeasca in anii de tranzitie.

Acei ei sunt strabunicii, bunicii si parintii nostrii, care fara nici o ezitare si-au oferit viata sau au indurat toate incercarile vremurilor, pentru ca noi, actuala generatie sa nu fim privati de la libertate sociala, educationala si profesionala, oferindu-ne posibilitati multiple pentru a putea primii si purta cu mandrie statutul de cetatean al Romaniei.

Desigur ca s-au scris si s-au consemnat destule materiale audio, video cat si in format text, la care sa avem acces cu usurinta in zilele actuale, fara a fi conditionati sau constransi in vre-un fel, uneori poate ca este bine sa apelam, sa re-accesam respectivele informatii ce au constituit istoria tarii noastre numita Romania, pentru a nu uita de cadoul primit de la inaintasii nostrii.

Anul in care urmeaza sa trecem, este anul in care putem incepe acele schimbari mult dorite, asteptate si planificate de catre fiecare locuitor al acestei tari.

Este anul in care putem incepe sa contribuim de la locuitorul cu varsta cea mica si pana la ultimul veteran din aceasta tara numita Romania, prin manifestarea respectului, recunostintei, bucuriei si gandurilor bune, ca doar impreuna, uniti, curajosi, statornici si motivati, vom putea realiza acele schimbari in bine, acele lucruri despre care povestim prietenilor, familiilor si colegilor de serviciu ca le-am vazut in alte tari, acele tari care sunt pe intregul glob pamantesc.

Nu mai putem ramane indiferenti, demotivati, spectatori care isi doresc sa beneficieze de acel ceva, acele lucruri, imprejurari pe care le-au vazut, de care au beneficiat si care i-au incantat atunci cand au plecat intr-o vacanta de vara sau intr-o deplasare planificata de la locul de munca, iar la revenirea in tara natala, acea tara care le-a oferit dreptul de cetatean, o ponegresc, o critica si isi manifeste regretul ca s-au nascut aici, in aceasta tara unica numita Romania.

Anul 2020 este anul in care fiecare dintre noi isi doreste sa se bucure de tot ceea ce inseamna dezvoltare in domenii precum: IT, telecomunicatii, industrie, infrastructura, noi produse revolutionare menite sa usureze munca, indiferent de domeniu, dorindu-si ca respectivele produse revolutionare sa ofere cat mai mult timp liber si cat mai multe ocazii petrecute alaturi de familie si prieteni. Uitam insa ca nu vom putea beneficia de toate aceste lucruri daca nu vom dorii sa ne implicam personal, cu toata inima, cu toata bunavointa, cu toata constiinciozitatea, sinceritatea si daruirea pentru a ne aduce aportul, de a incepe sa ne implicam in micile situatii si probleme sau aspecte administrative ce apar in blocul, in scara, in cartierul in care locuim si convietuim zilnic.

Din fericire suntem diferiti si aceasta ne face sa fim fericiti, era motto-ul unei reclame de produse, promovata in Romania de catre unul dintre producatorii din domeniul amenajarilor si decoratiunilor interioare.

Poate ca acestui motto, daca i-am acorda mai multa atentie am putea sa il intelegem mai bine si am putea sa il transpunem in practica, reprezentand un punct de orientare – un punct cardinal, de la care sa putem incepe sa schimbam acele lucruri, situatii si aspecte care nu sunt placute si agreate de catre propria fiinta si pe care nu le dorim nici copiilor nostri sau vecinilor cu care convietuim zilnic, asteptand ca acele lucruri mult dorite si asteptate sa fie demarate si realizate de catre altcineva, insa cine sa sa fie acel altcineva?

Impreuna suntem mai buni!

Impreuna suntem mai puternici!

La multi ani, romane!

La multi ani, Romania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *