Ce este viata?

„Viata apartine celor vii, iar cel care traieste trebuie sa fie pregatit pentru schimbari”

Johann Wolfgang von Goethe

Meditind asupra vieţii,asupra evenimentelor frumoase ce au avut loc in viaţă,mi-am dat seama că nimic in lumea aceeasta nu este mai frumos ca viaţa.

Viata = un dar din partea lui Dumnezeu, pentru care nimeni din lumea aceasta nu trebuie să plăteasca pentru ea.Daca nu ar fi existat viata pe pămînt toate lucrurile pe care le putem vedea cu ochii liberi, nu ar fi fost, deoarece viata e insasi omul,este sufletul din el ce-i da sperantă şi aripi.
Asa spera si Eminescu, cerea o singura iubire, la fel şi omul ar fi fost in stare să dea orice ar avea mai scump pentru a-şi păstra viaţa…
Tot ce avem,tot ce am agonisit pina acum.Atite lucruri … care nu au o mare valoare.Viata este de fapt ceea ce ar trebui omul să pretuiasca cel mai mult si să se bucure de fiecare clipă traită pe acest pămînt.
Să traim frumos viaţa, asa incat cei de linga noi să poata vedea lumina.Să lăsam in urma amintiri frumoase, să lăsam exemple bune.

Destinul ne-a fost scris: ca sa te naşti, sa creşti,să respiri.
Viaţa este fumoasă dar este şi complicată.

Viata este un dar,asa ca pretuit-o atata timp cat inca traiti, cat inca o aveti.
Viata ne-a fost data sa o traim cum este ,cu lucruri bune si rele ,cu bucurii si cu necazuri ,cu esecuri si cu victorii .Nu exista lucruri peste care sa nu poti trece ,trebuie doar sa vrei si sa constientizezi ca esti capabil sa faci acest lucru .
”Ca viata ta sa fie mai buna, incepe prin a fii tu insuti mai bun astazi decit ieri:impaca-te cu tine insuti si cu deciziile tale,gaseste balanta corecta care sa-ti masoare asteptarile si neimplinirile,plusurile si minusurile – toate acestea vor face din tine un om mai frumos, mai puternic,mai increzator.”
Viața este cel mai frumos dar. Încă de mici trebuie să învățăm cum să ne bucurăm și cum să prețuim ceea ce am primit de la naștere. Cel mai important e să știm să trăim în deplină armonie cu noi înșine, să iubim, să respectăm, să ducem o existență liniștită și ferită de tristețe. Toleranța și acceptarea celor din jur sunt condiții esențiale pentru a reuși să trăiești îndelungat și frumos. Să-ți păstrezi viața înseamnă să-ți dorești să trăiești cu bucurie,seninătate, cu zâmbetul pe buze și încântare.


Viața este o comoară, învață să trăiești cum se cuvine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *