Romania incotro?

Anul 2019, este un an important pentru fiecare cetatean al acestei tari, dar si pentru fiecare locuitor al tarii noastre.

Toamna anului 2019, este o perioada incarcata d.p.d.v. economic, strategic, politic, prezidential.

Avem de ales un om, o persoana, un lider, un conducator caruia sa ii acordam un mandat de 5 ani, o legitimitate de reprezentare a tarii noastre, a tuturor locuitorilor de pe suprafata tarii noastre, in Europa, cat si in toate celelalte tari si continente de pe acest glob.

Este anul in care trebuie sa avem intelepciunea, ratiunea, puterea de a gandii si de a distinge, puterea de a efectua o analiza in profunzime, a acelei persoane, careia vrem sa ii incredintam valorile, principiile, dorintele, asteptarile, gandurile si permisiunea de a fii un reprezentant, un delegat si imputernicit al fiecaruia dintre noi, in relatiile cu toate celelalte state si lideri din Europa si din lume.

Anul 2019, este anul in care trebuie sa stim daca ne dorim cu adevarat sa construim, sa transformam, sa contribuim cu mic si mare, sa seceram tot ceea ce a fost semanat pe parcursul celor 25 de ani. Este anul in care trebuie sa punem piciorul in prag, sa strigam si sa aratam ca ne pasa, sa ne sustinem unul pe celelalt si impreuna sa spunem ca dorim ca si tara noastra, care se numeste Romania, merita, poate si are toate resursele logistice, oamenii, proiectele, viziunea si planurile care cu adevarat se pot realiza, aici la noi acasa.

Anul 2019, este anul in care nu trebuie sa mai stam pe margine, nu trebuie sa asteptam sa primim invitatii sa iesim din casa, sa avem curajul, sa nu mai fim nepasatori, nechibzuiti si aroganti cu destinul acestei tari, cu tot ceea vom lasa urmasilor nostri.

Nu putem sa mai gandim ca dupa ce terminam un liceu, o facultate, un master, ne vom inregistra curriculum vitae, pentru a fii chemati si acceptati cu o oferta de job, inafara tarii, gandind ca oricum nu mai avem nimic de pierdut daca plecam din aceasta tara numita Romania.

Nu trebuie sa mai gandim, nu trebuie sa mai permitem in mintea si in inima noastra ideea ca daca pana acum nu s-a realizat ceva, cu siguranta ca nu se va mai realiza nimic de acum incolo. Acestui gand, acestei intentii si preconceptii, trebuie sa ii dam un delete, un reset memoriei si gandirii noastre. Trebuie sa ne dorim, sa vrem sa iesim, sa spunem si sa ne promovam ideea, proiectul, viziunea noastra, trebuie sa stim sa fim uniti, sa gandim, sa analizam impreuna cu familia, cu prietenii, cu colegii de serviciu, pentru ca doar impreuna, mai multe voci, mai mult entuziasm, mai mult curaj si indarjire, vom putea distinge si alege ce vrem, ceea ce ne dorim, pe cine vom decide sa ne reprezinte, acel cineva care ne va putea asculta si acel cineva ca ne va pune in aplicare proiectele.

Trebuie sa avem curajul sa iesim din casa, sa deschidem larg ochii si urechile, sa ascultam, sa analizam, sa meditam si sa distingem intre adevar si minciuna, intre proiecte realizabile si iluzii desarte, intre ceea ce poate realiza o femeie lider si un barbat lider, cantarind, analizand si luand in calcul experienta profesionala, experienta politica, credibilitatea, perceptia, acceptarea sau respingerea din partea noastra ca locuitori ai Romaniei, al liderului pe care n-i l-am ales, dar si felul in care este acceptat si primit, viitorul lider, viitorul conducator, pe care n-i l-am ales, atunci cand va ajunge in celelalte state si inaintea celorlalti lideri din Europa si din lume.

Nu mai putem gandii, nu mai putem sa ne limitam la ideea ca trebuie sa alegem pe cineva, un oarecare om, doar ca sa fie ales, considerand aceasta alegere ca pe o povara, care din pacate se poate concretiza intr-o povara, nu doar pentru o zi, nu doar pentru un an, ci pentru cinci ani.

Sunt cinci ani, in care d.p.d.v. personal, social, profesional, statutar, putem trece printr-o multitudine de schimbari, de evenimente, nu doar in calitate de beneficiar a ceea ce am ales,pentru tara pe o perioada de cinci ani cat si pentru deciziile pe care trebuie sa l-e luam pentru viata noastra, pentru felul in care vom fii afectati, fiind beneficiarii directi a ceea ce am gandit, a ceea ce am ales si a ceea ce am decis, atunci cand am mers la vot, aplicand „votat” pentru destinul urmatorilor 5 ani.

Impreuna suntem mai puternici!

Gandim la fel, simtim si traim ceea ce alegem!

Te-ai decis ce vei alege pentru tine, pentru copilul tau, pentru parintii tai, pentru bunicii tai?

Unde nu-i cap, vai de picioare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *