Acasa in familie

Fiecare dintre noi sosim la linia de finish dar si la linia de start pentru un nou an calendaristic, un nou an din viata noastra, un nou inceput cu noi perspective.

Desigur ca ne oprim, ne gandim, ne analizam pe noi insine si ne dorim sa memoram tot ceea ce am oferit celor de langa noi, celor din viata noastra, tot ceea ce am descoperit, tot ceea ce am infaptuit, tot ceea ce ne-a oferit bucurii, momente si clipe unice alaturi de familie, prieteni, rude, colegii de serviciu dar si de la alte persoane pe care le-am cunoscut o singura data in viata sau in mod accidental le-am revazut dupa o lunga perioada de timp sau ani.

Incheierea unui an calendarisc si implicit a unui an din viata noastra biologica ne ofera ocazia sa ne oprim din raliul vietii si sa ne gandim ca tot ceea ce ne-a ramas si tot ceea ce am primit in dar inca de cand ne-am nascut este o familie si o locatie – o adresa postala la care am locuit cu familia, cu bunicii, cu fratii, cu surorile, cu prietenii – aceasta adresa postala o denumim si o pastram in mintea, in inima si gandurile noastra cu numele de ACASA.

DEX-ul ne ofera o definire a celor doua cuvinte care sunt mentionate in titlul acestui articol – acasa si familie.

ACÁSĂ adv. În sau spre casa în care locuiești; fig. la locul natal, în sau către patrie. ◊ Cei de-acasă = rudele apropiate, familia; p. ext. conaționalii.

FAMÍLIE, familii, s. f. 1. Formă socială de bază, realizată prin căsătorie, care unește pe soți (părinți) și pe descendenții acestora (copiii necăsătoriți). Totalitate a persoanelor unite prin legături de sânge sau prin alianță. 2 Soțul, soția și copiii lor. 3 (Pop; prc) Soția și copiii cuiva.

Din momentul in care ne nastem si pana in momentul in care parasim acest pamant, auzim, suntem invatati si ne insusim cele doua cuvinte care ne ofera dpdv medical, social, psihologic si motivational ca primim in dar o familie si o casa – cuvant pe care il schimbam cu acasa.

Ne simtim in siguranta atunci cand stim ca ajungem undeva, ca suntem asteptati de cineva, ca ne putem odihnii undeva, ca suntem primiti cu entuziasm, caldura sufleteasca, sinceritate, cu bratele deschise si dorinice sa ne ofere o imbratisare parinteasca, familiala, frateasca. Acea imbratisare care aprinde in noi simtamintele de liniste sufleteasca, siguranta, bucurie si nu in ultimul rand bucuria revederii cu familia.

Atunci cand suntem intrebati de catre cineva incotro ne indreptam in vacantele si deplasarile noastre sa nu uitam, sa nu ezitam sa spunem cu cea mai mare bucurie, strigat rasunator si convingere ca mergem acasa la familia noastra.

Sa avem incredintarea si certitudinea ca darul primit inca de la nastere – familia si casa – acasa nu le vom pierde niciodata!!!!!!!!

In incheierea acestui articol va invit sa accesati si sa ascultati piesa muzicala Acasa – Paula Seling – https://www.youtube.com/watch?v=P-n7mb8DOG4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *